Leefstijl in de apotheek – Apotheek Orion – Amersfoort

Apotheek Orion

Leefstijl in de apotheek

In de apotheek leveren wij dagelijks medicijnen. Vaak horen we: ‘kan ik niet wat minder pillen gebruiken?’.
Vaak is het antwoord daarop niet makkelijk. Maar we weten allemaal dat gezond leven helpt.

Daarom is Apotheek Orion samen met de Voedselapotheek Schothorst en de leefstijlcoach Hilda Mossink het project Leefstijlcoach in de apotheek gestart.

Het project ‘Leefstijlcoach in de apotheek’ is een initiatief van apotheker Mark Slager van Orion apotheek in Schothorst. In samenwerking met leefstijlcoach Hilda Mossink wordt de pilot uitgevoerd. De aanleiding van dit project is dat mensen in de apotheek regelmatig aangeven minder medicijnen te willen gebruiken. Misschien herkent u zich hier wel in. Met name een gezondere leefstijl kan hierbij helpen. Om u een handje te helpen biedt de apotheek gratis consulten aan met leefstijlcoach Hilda Mossink. De consulten kunnen zowel in de apotheek als digitaal plaatsvinden.

Tijdens het consult bespreken we uw gezondheidsvraag. Wat zou u graag anders willen en kunnen doen om gezonder te worden? Hoe ziet uw leven eruit als het gaat om omgaan met stress, slaap, uw dagelijkse voeding en beweging? Dat
brengen we samen in kaart en bespreken daarna welke kleine stap(pen) kunt u zetten. Bijvoorbeeld hoe kunt u vaker buiten gaan bewegen? Of wat kan helpen om meer verse groenten en fruit te eten? Of wat kan helpen om meer

ontspanning te organiseren? En belangrijk, wie in uw omgeving kan u daarbij ondersteunen?

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen de wijk waar u terecht kunt voor begeleiding. Samen met anderen met uw gezondheid bezig zijn stimuleert en maakt het makkelijker het gezondere gedrag vol te houden.
Bent u enthousiast geworden en wil u graag een gratis consult inplannen? Hilda is iedere woensdag aanwezig van 14:00 tot 16:00 uur.

U kunt gratis een afspraak maken bij de leefstijlcoach in de apotheek.

Inschrijven kan in de apotheek of via de website:
Klik hier!


Wilt u meer weten over leefstijlcoach Hilda Mossink?
Ga dan naar: www.eet-echt-eten.nl

Wilt u meer weten over de Voedselapotheek?
Ga naar: www.voedselapotheek.nl/schothorst

Heeft u overige vragen of opmerkingen?
Stuur dan een e-mail naar:
leefstijlcoachorion@gmail.com